14:00

Södra Sandby IF

Referat: Rydsgårds AIF - Södra Sandby IF

Förlust i premiären

Så var det äntligen dags att spela seriematch igen. Det var en hel del premiärnerver och det skulle tyvärr visa sig ge avtryck på matchens utgång. Vi startar stabilt och kontrollerar matchen och redan efter 10 min får Rasse ett friläge som han tyvärr inte förvaltar. I matchminut 16 tar vi också logiskt ledningen med 1-0 efter ett fint avslut av Palle, där vi föredömligt vänder på spelet och hittar ut på kanten. Palle bryter in i straffområdet och ger oss ledningen med 1-0. Därefter faller vi mer eller mindre ihop. I 26:e minuten kvitterar Sandby efter ett alldeles för tamt försvarsagerande. Istället för att lyfta oss efter målet blir vi ännu mer försiktiga och ängsliga och börjar bara slå långt. Bara 3 minuter efter kvitteringen tar också Sandby ledningen. En utspark från målvaken går över hela vårt försvar och ger ett friläge. Enkelt lobbar han över Jakob och helt plötsligt ligger vi under. Innan halvlek ska vi också släppa in trean. Enkelt tar sig en Sandbyspelare förbi på kanten och inlägget på bortre är bra men vi plockar inte upp markering och då blir det enkelt för Sandby att utöka ledningen. Vi pratar i halvtid om att våga spela och springa mer men andra halvlek blir en enda lång gäspning. Vi ändrar spelsystem till 3-5-2 för att komma runt och utnyttja kanterna mer men budskapet gick inte fram. Vi slutar helt spela och slår bara långbollar mot Sandbys mittförsvar som de enkelt kan plocka. I matchminut 70 får Sandby en spelare utvisad men inte ens det förändrar matchbilden utan vi fortsätter slå långa från vårt försvar. Vi lyckas skapa en het målchans i andra halvlek där Hampus borde reducerat men totalt sett gör vi en riktigt dålig insats. Sandby kommer sannolikt inte vara något topplag men de gör det bra i andra halvlek när de parkerar bussen och stänger matchen. De skapar inte många chanser totalt sett men är ruskigt effektiva när chanserna dyker upp på grund av våra misstag i första halvlek. Vi släpper in alldeles för enkla mål och alla tre målen bjuder vi på genom svagt försvarsagerande. Det är ingen katastrof, det är bara 1 av 22 matcher som spelats. Vi vinner som ett lag och vi förlorar som ett lag. Alla inklusive vi ledare får ta på oss förlusten. Nu knyter vi nävarna och tar nya tag på lördag mot Näsby. Ett Näsby som imponerande slog Hjärsås/Värestorp i premiären med 3-0, så här gäller det att vi är vakna från början.